19. 04. 2013

Branko Vukšić: Objavljujem rat!

Branko Vukšić: Objavljujem rat!

S velikim žarom nas žele sve izjednačiti. Prljave žele očistiti, čiste zaprljati. Kako? Tako da nas bace u isti koš. Iz kojeg vade naoko jednako prljave i jednako čiste političare.

E, pa nismo svi isti.

Razlikujemo se i kad nas na silu pomiješaju kako bi zameli tragove pljački, nesposobnosti, nepotizma, stranačkih trgovina, bezidejnosti, netalentiranosti, kukavičluka, neorganiziranosti, pomanjkanju vizija i višku narcisoidnosti. Muljaju, predugo muljaju. Zato, drage moje Zagrepčanke i dragi moji Zagrepčani, objavljujem RAT!

Objavljujem rat nezaposlenosti.
Objavljujem rat korupciji.
Objavljujem rat namještenim natječajima.
Objavljujem rat nepotizmu.
Objavljujem rat lažima.
Objavljujem rat kukavičluku.
Objavljujem rat bezidejnosti.
Objavljujem rat lažnim obećanjima.
Objavljujem rat rastrošnosti (na račun građana).
Objavljujem rat stranačkoj trgovini koja dva desetljeća urušava Zagreb.
Objavljujem rat kultu ličnosti.
Objavljujem rat birokratiziranju.
Objavljujem rat improvizaciji koja je potisnula ili uništila funkcioniranje sustava.
Objavljujem rat štetnoj, pokvarenoj kohabitaciji.
Objavljujem rat stranačkom kadroviranju u kojemu je jedina diploma i dokaz sposobnosti ili stranačka iskaznica ili prijateljstvo s moćnicima ili bliža i daljnja rodbinska veza.
Objavljujem rat šator gradu.
Objavljujem rat tezi da je otpad smeće.
Objavljujem rat robovanju dvjema strankama koje u izakulisnoj suradnji uništavaju Zagreb 23 godine.
Objavljujem rat obmani da jedino HDZ i SDP, sa svojim moćnicima i trabantima, smiju i mogu vladati Zagrebom.

A ovaj rat za drukčiji Zagreb, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, moramo dobiti. U tom ratu protiv pošasti koje haraju Zagrebom bit ću najistureniji borac. Neću vikati naprijed već – za mnom. Ovaj rat moramo dobiti. Ako ga ne dobijemo, izgubit ćemo nadu, izgubit ćemo mlade, školovane Zagrepčanke i Zagrepčane, izgubit ćemo priliku da se Zagreb prometne u stvarnu metropolu, metropolu kulture, umjetnosti, znanosti, sveučilišta, mladih, novih tehnologija, tolerancije i društvene pravednosti.

Kojim ću oružjem ratovati protiv nepravdi, kukavičluka, lopovluka i obmana dosadašnjih vlasti? Čime ću se boriti? Istinom. Poštenjem. Radom. Talentom i stručnošću, kojima sam u Zagrebu okružen. Strašću, ali ne za vlašću već za obranom općeg dobra, dobrobiti građana koji žive od svojega rada.

Ovaj rat, Zagrepčani i Zagrepčanke, ne smijemo izgubiti, ovaj rat nećemo izgubiti ako ćete biti uz mene, Laburiste i sve one koji razmišljaju slično nama. Napokon možete glasati za one koji ne trguju, za one koji su čisti ma koliko nas pokušavali uprljati tuđim blatom. A svima koji su krčmili ili još krčme Zagrebom poručujemo: DOSTA JE MULJANJA.

Laburisti s novim ljudima donose novu politiku.