3. 05. 2013

Čije je smeće u gradu Zagrebu?

Čije je smeće u gradu Zagrebu?

“Otpad nije smeće”, objavio je SDP jučer, prepisujući Hrvatske laburiste! Slažem se, otpad nije smeće, i na toj se tezi temelji dio našega programa za Zagreb, a Ostojić i SDP očito su u idejnom deficitu pa moraju preuzimati, ne samo tuđe ideje, nego čak i tuđe formulacije.

Čije je zapravo smeće u Zagrebu? I ono Jakuševačko, ali i ono upravljačko? SDP i Bandić snose odgovornost za prethodnih 13 godina upravljanja Zagrebom. Bandić je muljao, a SDP je srčano hvalio svoga gradonačelnika. SDP, dakle Ostojićeva stranka, podržavao je Milana Bandića svih ovih godina, a sada bi se htio ograditi od svega što ne valja u Zagrebu! Kao da Holdingom već nekoliko godina ne upravlja SDP-ov blijedi predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović. I kako to da je proteklih 13 godine vladavine SDP-a u Zagrebu otpad bio smeće a od sada odjednom, vidi čuda, više neće biti?! Otkuda ta nagla promjena?!

SDP već godinama upravlja Zagrebačkim holdingom, i sve što smo do sada od njih dobili, su skuplje režije, skuplji prijevoz, članove Uprave Zagrebačkog holdinga koji su svoje sinekure dobili zahvaljujući stranci koja ih je tamo postavila i koji imaju svoje šofere i službene automobile, službene kartice, a od transparentnog i odgovornog upravljanja u interesu svih građana Zagreba nismo vidjeli ništa.

Klijentelizam, nepotizam, pogodovanje, namještanje poslova i korupcija u Zagrebu nisu samo Bandićevo maslo, SDP je godinama žmirio na sve Bandićeve kupoprodaje i zemljišta i ugleda. Jednako kao i “institucije sistema.” Najznačajniji doseg vladavine SDP-a i Bandića jest činjenica da je Zagreb danas grad sa najskupljim režijama u Europi. I sa 47.000 nezaposlenih. Velika je lista muljaža koje su uzrok ovakvom stanju. Jedino što nije od SDP-a nego je samo Bandićevo jest Bandićeva sposobnost da pobjeđuje na izborima u Zagrebu.

Dosta je…
Ja sam kandidat Laburista u Zagrebu, želim biti gradonačelnik, želim da svi konačno kažemo: Dosta je muljanja, Zagreb treba nove ljude!

Inače, ostati će sve isto, uhljebljivanje, pogodovanje, muljanje… Neprihvatljivo je ponašanje svih onih koji srčano stanu uz Bandićevu i SDP-ovu blagajnu uoči izbora, a sve to platiti će građani Zagreba i njihova djeca. Želim u Zagrebu promijeniti praksu koja je rezultirala najvišim komunalnim cijenama u Euorpi! U Zagrebu nema sustava, osim sustava uhljebljenja i namještanja visoko profitabilnih poslova. Kontrola javne nabave prvi je korak programa Građani u Vlasti. Bez kontrole vlasti u Zagrebu i trošenja javnog novca, bez kontrole javnih natječaja neće sutra nikome biti bolje, osim Milanu Bandiću, SDP-u i svima koji od njih žive.

A ljudi koji žive od svoga rada i dalje će biti krave muzare!

Branko Vukšić, saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba
095/3890-760