25. 04. 2015

Dobrotvorna akcija prikupljanja knjiga obilato premašila svoju prvotnu svrhu

bookmark-books-bokeh-hd-wallpaper

Donacija knjiga

Autor ono nematerijalno materijalizira u knjigu, čitatelj pak to materijalno nanovo dematerijalizira čitajući ju. Knjiga koja trajno stoji na polici je samo predmet, baš kao što je to cigla u zidu.

Stoga smo izuzetno ponosni što su naši članovi to shvatili i poklonili knjiga iznad svih očekivanja.

Nakon što smo pripremili sedam kutija knjiga, držeći se zadanih nam okvira da to budu prvenstveno knjige osnovnoškolske lektire i priručnici neophodni za rad nastavnog osoblja, ostalo nam je još knjiga za djecu koje nisu predviđene kao obvezna školska lektira, te smo njima popunili još tri kutije i poklonili ih udruzi “Mali zmaj”, koja ih dalje distribuira siromašnijim obiteljima s djecom.

Usput smo proširili cijelu zamisao, te smo osim knjiga za školsku knjižnicu i za ostalu djecu, započeli sa sakupljanjem literature za Žensku kaznionicu u Požegi i tu smo obilato premašili očekivanja. Proslijediti ćemo im prvom zgodnom prilikom osam punih kutija.

Valjalo bi razmisliti ima li smisla od prikupljanja knjiga napraviti trajnu akciju, smanjenog intenziteta naravno, jer pošteno rečeno, uz ovu smo se iskilavili, te tako dodati svom stranačkom imidžu još jednu značajku: “to su vam oni koji poklanjaju knjige”!

Romano Krauth