12. 05. 2013

Gajnice: Laburističko srce za Majčin dan

Gajnice: Laburističko srce za Majčin dan

Predizborne aktivnosti za skorašnje lokalne izbore u punom su zamahu, pa je to izvrsna prilika da ogranak Podsused-Vrapče Hrvatskih laburista – Stranke rada ubaci svoje djelovanje u petu brzinu i još energičnije i organiziranije nastavi pobjedonosan hod prema ostvarenju zadanih ambicioznih ciljeva stranačke politike. To je, među inim, istaknuto u srijedu (8. svibnja) navečer u prostorijama u Crnojezerskoj 20 na sastanku Izvršnog odbora ogranka s koordinatorima stranačkih predizbornih aktivnosti po mjesnim odborima u gradskoj četvrti Podsused-Vrapče. Očekivanja i optimizam, kojega ni ovom prigodom nije nedostajalo, utemeljeni su i na rastućoj potpori građana i odličnim izbornim rezultatima što su ih ovdašnji Laburisti postigli na prošlim ad hoc izborima za Europarlament: više su nego dvostruko bolji od ukupnog stranačkog prosjeka. Time je ogranak Podsused-Vrapče među najboljima u Zagrebu, ali, primijećeno je na sastanku, dobar politički rad, organiziranost, rastući broj članova i uspješne akcije na terenu, među ljudima, nedovoljno se vrednuju na nacionalnoj stranačkoj razini.

Prema riječima tajnika ogranka Hrvoja Ribičića, laburistička aktivnost osobito mora biti dobro osmišljena i realizirana u udarnim danima kampanje uoči lokalnih izbora. U tom se smislu ne smije prepustiti slučaju ni najmanja promidžbena sitnica, za što su izravno odgovorni i koordinatori, čije djelovanje prestaje trenutkom zatvaranja birališta. Udarne promidžbene i predizborne aktivnosti Laburista iz ogranka Podsused-Vrapče neposredno su povezane s Majčinim danom kada će se osobita pozornost posvetiti ženama i obiteljskim vrijednostima. Osim prigodnog tiskanog materijala radi boljeg predstavljanja laburističkih kandidata i lista za razne dužnosti u Zagrebu, od gradonačelničke i vijećničkih u Gradskoj skupštini do onih u gradskoj četvrti i mjesnim odborima, Laburisti će pripadnicama ljepšeg spola darivati prigodna srca kao svojevrsne suvenire i podsjetnike na našu stranku.

Dogovoreno je da će se to realizirati u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja. Laburistički će aktivisti u subotu od 9 do 13 sati djelovati na dvije lokacije: na tržnici u Vrapču te na raskrižju Gospodske i Bolničke ulice (nasuprot Konzumu). U nedjelju je glavni događaj na tržnici u Gajnicama, od 9 do 12 sati, kao središnja akcija za cijeli ogranak, a očekuje se nazočnost i najviših stranačkih dužnosnika. Po riječima predsjednika ogranka Stjepana Jakopca, laburističke predizborne aktivnosti moraju se punim intenzitetom i dobro osmišljenim programskim nastupom održavati sve do početka izborne šutnje. U tom se djelanju planiraju i predstavljanja laburističkih kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba te lista za Vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče i mjesne odbore Vrapče-centar, Gornje Vrapče, Stenjevec-sjever i Perjavica-Borčec. (Marijan Vogrinec)