30. 04. 2013

Gotovo je gotovo… prvo poluvrijeme!

Gotovo je gotovo… prvo poluvrijeme!

Danas su tri suca odsvirala kraj… prvog poluvremena!

Precizno, strogo po protokolu, točno u 11,00 sati pozvani smo u Poglavarstvo pred suce Državnog izbornog povjerenstva na ocjenu našeg dosadašnjeg rada u predizbornom periodu.

Zanimao ih je samo finiš, samo rezultati postignuti u  posljednja dva tjedna: je li dostavljena  dokumentacija popunjena u skladu sa naputcima DIP-a i jesu li prikupljeni potpisi potpore kandidaturi našeg kandidata za gradonačelnika i njegovih zamjenika. Razvrstavali su liste, odvajali, brojali, zbrajali i konačno: sve je ok, ima više od 5000 potrebnih potpisa! Naši kandidati, kao i Lista za Skupštinu, zadovoljili su sve uvjete. Sad i službeno možemo u kampanju.

To je još jedna pobjeda Hrvatskih laburista – Stranke rada!

Ovo su nam prvi lokalni izbori, prva iskustva u predkampanji. Iako su pripreme trajale više od godinu dana, tek kada se „istrči na teren“ osjeti se da je to nešto sasvim drugo, nešto novo. A rokovi su nam bili kratki… trebalo je u desetak dana sakupiti više od 5000 potpisa građana, pripremiti i tiskati letke, plakate, organizirati članove, animirati volontere, odraditi „brdo“ papirnatih stvari…

Iako je na početku bilo odsviranih „falš nota“, pa i kasnijih solo dionica „odsviranih“ u krivom duru, ipak je pobijedio „Orkestar“! Pobijedilo je iskustvo nekolicine ljudi koji su znali kako se radi na ulici s građanima i dali prave savjete, pobijedila je želja da se uspije, pobijedio je entuzijazam, vjera u uspjeh, podrška koju smo imali, pobijedilo je na kraju zajedništvo, ono što nas je usmjerilo prema laburistima i što nas drži u Stranci!

Zagrebački zimski san je trajao malo predugo pa smo na ulice izašli malo usporeni, očekujući da će netko odraditi veći dio posla, a mi ćemo se samo priključiti, no, zadani rokovi nisu nam dali prostora za „protezanje“, tj. za prazne rasprave i duga uštimavanja. Trgnuli smo se i uz poneki „visoki C“ odsvirali sve note do kraja… „povuklo“ je nekoliko vrijednih članova u ograncima Gornji grad-Medveščak, Črnomerec i Stenjevec. Nisu se štedjeli u odrađivanju satnice na štandovima, vrijedno su skupljali potpise po ulicama, trgovima, tržnicama, stanovima… I oni su u svojim redovima imali svoje prve violine, solo-svirače koji su vukli orkestar naprijed. Soliste koji su sami sakupili i preko 200 potpisa! Zaslužili su da ih posebno istaknemo: Miljenko Vojta, Dinko Kevac i Igor Mavričić!

Hvala im na uloženom trudu, hvala im na iskazanoj želji za zajedničkim uspjehom, hvala im što svojim radom motivirali i druge… Zadužili su cijeli „orkestar“!

Zeleno svjetlo koje su nam danas suci dali za prvo poluvrijeme obvezuje nas da i drugo odigramo što je kvalitetnije moguće i da utakmicu završimo kao pobjednici. Onako kako to laburistima i priliči! Vjerujem da će drugo poluvrijeme odigrati i drugi, dosad malo tiši dio orkestra, i da će se pojaviti više „prvih violina“. Sad igramo na domaćem terenu i u obzir dolazi samo pobjeda!

Hvala svima koji su svojim radom pridonijeli zajedničkom uspjehu!

Zvonimir Međeral