25. 11. 2012

Hrvatski laburisti informiraju građane – Tribina o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata

Hrvatski laburisti informiraju građane – Tribina o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata

Hrvatski laburisti – Stranka rada, Ogranak Donja Dubrava u subotu 24.11.2012 u prostorijama MO „Novi Retkovec“, Ulica Breza 26 organizirala je, drugu po redu, tribinu o legalizaciji objekata na području Donje Dubrave s naglaskom na naselja Novi Retkovec i Stari Retkovec.

U uvodnom dijelu predsjednik ogranka Hrvatskih laburista  – Donja Dubrava kratko je izložio pregled aktivnosti koje imaju za cilj bolje funkcioniranje i život građana Donje Dubrave. Nakon toga više od trideset okupljenih građana Retkovca i ostalih dijelova zagrebačke Dubrave sa zanimanjem je slušalo predavanje g. Matije Mirtla, predsjednika Odbora za graditeljstvo i urbanizam,  u kojima je prezentirano gdje, kako, s kojim dokumentima te u kojem roku je potrebno predati Zahtjev za legalizacijom bespravno sagrađenih objekata. Detaljno je objašnjena procedura ishodovanja potrebnih dokumenata te su građani uz priložene letke stekli osnovne informacije kako regulirati obveze sukladno aktualnom zakonu i rokom do 30.6.2013. god.

Odgovarajući na niz pitanja građana, vezano za specifičnosti koju svaki objekt ima, građani su dobili odgovore na niz traženih pitanja ali i uspostavili kontakte za dobivanje naknadnih odgovora.

Navedena tribina je dio  akcije koja se nastavlja iduće subote u 18 sati u prostorijama MO „Trnava“ u ulici Resnički put 2a, te ovim putem Hrvatski laburisti – Stranka rada pozivaju zainteresirane građane da posjete tribinu radi dobivanja detaljnijh informacija vezano za legalizaciju svojih zgrada.

S. D.

Ogranak Donja Dubrava