28. 06. 2012

“Ja nisam majmun!”

“Ja nisam majmun!”

„Ja nisam majmun!“- tvrdio je naš vrli gradonačelnik na sjednici Skupštine grada Zagreba nazočnim skupštinarima. Kome je uputio te riječi? Možda članovima Skupštine čiju većinu drži „njegov“ SDP? Ne vjerujem! Pa oni su ga davne 2000. godine, a i 2005. godine, istaknuli kao svog najboljeg kandidata za gradonačelnika! Ne vjerujem da dva puta nisu vidjeli da on nije majmun!

Zagrepčani su tada vjerovali i Milanu Bandiću i SDP-u i, glasajući protiv HDZ-a, izabrali ga za gradonačelnika.

Je li uvaženi gospodin Bandić radio majmunarije u svom mandatu? Je. Puno. Previše da bi se mogle samo zvati majmunarije. Dokazivao je svoju moć na način da je, između ostalog, jedan policajac ostao bez posla jer se usudio provjeriti razlog njegovom veselom stanju za volanom. Imao je neograničenu podršku svoje partije i kao zamjenik gradonačelnice  i dalje upravljao gradom.

Je li bila majmunarija kada je sam sebe stavio na čelo famoznog Holdinga? Kako je to strašna „žrtva“ gradonačelnika za svoje ljubljene građane! Sve će on „delati“ samo da građanima  bude bolje. Moš’ mislit!

Odmah su nam grad počeli uljepšavati kumovi. Gradi se, između ostalog, ZET-ova zlatna kućica, zlatni zahodi, pomalo zaboravljeni zlatni stolci u Lisinskom, dolazi Varšavska, Cvjetni trg, fontane,  zlatno, pardon, željezno kazalište kupljeno na otpadu u Njemačkoj za par milijunčeka ojra,  nezaustavljivo raste Bandić brdo, oprostite, smetlište Jakuševec…

Obećavao je efikasne i jeftinije komunalne usluge, zavidan razvoj grada dostojan metropole. A što smo dobili? Ne samo visoke cijene holdingovih usluga, ne samo da se ispraznila kasa financijski najmoćnije tvrtke u Hrvatskoj, već Zagreb grca u debelim dugovima i pored najvišeg prireza u državi.

A sve to odobrava i podržava SDP-ova većina u Skupštini.

Izlaskom svemogućeg Bandića iz Partije, skupštinari mu oduzimaju Holding, stopiraju „projekte“, zovu u pomoć ministarstva da zaustave Bandića jer je on najveća „nepogoda“ Zagreba! Do jučer je bio najbolji, neponovljiv,  a izlaskom iz Partije postaje problem…

Ta pretvorba više nalikuje na kameleona, ne na majmuna.

Zar zaista skupštinari nisu znali da je on gradonačelnik, njihov (ponajbolji) kadar, čovjek, pa ih mora na to podsjećati? Ili su te riječi bile upućene zagrebačkim laburistima koji su taj dan na galeriji pratili rad gradske Skupštine?

Bilo kako bilo, ja vjerujem u riječi gradonačelnika da on nije majmun!

Zvonimir Međeral