25. 09. 2012

Korov i kolosijek

Korov i kolosijek

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Video: http://youtu.be/h4hEXD6-BY8

Laburisti Donje dubrave razabrali su od niza pitanja koja su postavljena  u prethodnim akcijama jedno malo-veliko pitanje.  Željeznička stanica u Trnavi.

To je možda malo pitanje za cijeli grad Zagreb, ali veliko za lokalnu zajednicu Trnave, ujedno i velikog dijela Donje Dubrave. Željeznička stanica u Trnavi je zaboravljena i od HŽ-a i od lokalne samouprave. Mi, Hrvatski laburisti –Stranka rada pokrenuli smo akciju prikupljanja potpisa za zahtjev adaptacije željezničke stanice Trnava, a koji ćemo po završetku akcije predati nadležnima u HŽ- Infrastrukture d.o.o.

Između ostalog u zahtjevu se traži:

  • adaptacija postojeće zgrade stanice sa čekaonicom i uredom za prodaju karata
  • proširenje perona prema standardima
  • izgradnja nadstrešnice
  • Postavljanje osvijetljenih naziva stanice
  • izgradnja parkirnih mjesta na postojećem slobodnom zemljištu neposredno uz stanicu  za putnike koji do Trnave dolaze osobnim automobilom te dalje nastavljaju vlakom
  • uređenje pješačkog prelaza preko starih i nekorištenih kolosijeka.

” Zaključak da građani Zagreba ipak zaslužuju nešto bolje uređeniju stanicu i prijelaz radi osobne sigurnosti, a i zbog pitanja samog zdravlja radi ambrozije, potvrđuje i 769 prikupljenih potpisa naših sugrađana.” – istaknuo je predsjednik ogranka Donja dubrava gospodin Siniša Opačić.

Objavljeno i na:

http://www.zagrebancija.com/hr-kvartovi/trazimo-uredjenje-zeljeznicke-stanice-u-trnavi_319841

http://dalje.com/hr-zagreb/laburisti-krenuli-s-prikupljanjem-potpisa-za-obnovu-stanice-vlaka-u-trnavi/446933