13. 07. 2012

“Laburisti žele biti treća politička snaga Zagreba”

“Laburisti žele biti treća politička snaga Zagreba”

(Izvor: www.zagrebancija.com)

Da se događanja na državnoj razini iznimno povezuju sa lokalnim izborima i da će situacija u Hrvatskoj u svibnju 2013. godine iznimno reflektirati na izbore u Zagrebu, najbolje dokazuje rejting stranke Hrvatskih laburista u utrci za Skupštinu u nedavno objavljenom istraživanju. Podsjetimo, Laburisti bilježe rejting od 6,78 posto, iako u Zagrebu na lokalnoj razini kao politička opcija kao i da ne postoje.

Njihov rezultat produkt je isključivo nacionalnog rejtinga stranke, Dragutina Lesara kao jedine prepoznatljive ličnosti Laburista, ali i nezadovoljstva lijevog dijela birača, godinama većinskog u Zagrebu, sa SDP-om i njihovim koalicijskim Kukuriku partnerima – HNS-om, HSU-om, pa čak i Josipom Kregarom ne samo na državnoj, već i na zagrebačkoj razini i to prvenstveno kada se spomene Holding.

Toga su svjesni i zagrebački Laburisti. Njih u glavnom gradu predvodi Robert Prugovečki kao predsjednik ogranka. Prugovečki politiku u Zagrebu gleda prvenstveno kroz rad mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti te očekuje da te jedinice uskoro dobiju veće ovlasti i više glasa. Stoga su rezultatima istraživanja Laburisti u Zagrebu više manje zadovoljni, napominju kako je to rejting koji su imali i na parlamentarnim izborima u prvoj izbornoj jedinici koja većinom pokriva Zagreb…(cijeli članak)