7. 08. 2012

Napravio Bandić, platili građani

Napravio Bandić, platili građani

Gradonačelnik Bandić otkrio eliksir mladosti političara – vlast, ali vrijeme je da ga građani umirove. Zato su Hrvatski laburisti odlučili pokrenuti akciju “Knjiga žalbe”.

Hrvatski laburisti žele akcijom “Knjiga žalbe” ukazati na stvarno stanje stvari i građanima dati priliku da gradonačelniku jasno poruče što misle o trenutnoj kvaliteti života u Zagrebu. Želimo upozoriti građane na činjenicu da gradonačelnik grada Zagreba  umjesto da služi stvarnim interesima građana svoga grada, neumorno troši novac poreznih obveznika za svoju predizbornu kampanji, ko zna koju po redu.

Maratonac Bandić u svojim ljetnim aktivnostima neumorno troši novac grada Zagreba. Gradi famozne fontane uobičajeno pogodovanim natječajem, popločava Cvjetni trg, šeće Sljemenom s direktorom Svjetske skijaške organizacije obvezujući se da će Grad financijski pomoći utrku  sljedeće godine s 5 milijuna kuna i vjerojatno napraviti umjetno jezero u parku prirode, dijeli hrvatske zastavice na Jelačićevom trgu – drugim riječima, vodi još jednu predizbornu kampanju jer vlast je ipak najveći eliksir za našeg maratonca. Bez obzira na 15 postotno slabije punjenje proračuna, privremene obustave izvršenja proračuna od svibnja i neuspješnog rebalansa, gradonačelnik raspolaže gradskom blagajnom i troši novac ubran od poreza na dohodak i prireza. Najesen možemo očekivati i obnovu Maksimirskog stadiona s 35 milijuna kuna našeg novca. Što bi tek bilo da nije recesija!?

Tako će građani  grada Zagreba  uoči lokalnih izbora imati obnovljen grad,  a gradonačelnik će  slavodobitno prijeći kroz cilj – malo morgen! Račun za ovakvo ponašanje biti će visok, a platiti će građani, ali ovaj put i Milan Bandić svojim konačnim porazom.

Povjerenje građana prema vlasti je na najnižoj razini, a zbog negativnog iskustva upravo s neodgovornošću, nekompetencijom, nepotizmom i korumpiranošću političkih elita – godinama na državnoj razini, ali gotovo identično i na razini našeg glavnog grada.

Vlast se u ovoj zemlji poima kao plijen, jednom na vlasti pripadnici političkih elita gube svaku odgovornost za način na koji obnašaju vlast. Vrijeme je da se u Zagrebu tome stane na kraj!

Političke elite našeg grada neće se dobrovoljno ni samostalno reformirati niti će građanima omogućiti više demokracije, zato vjerujemo građanima i očekujemo da iskoriste priliku i jasno poruče gradonačelniku što misle o njegovom vođenju grada, pa i svima onima koji nas neodgovorno zamaraju igrokazima u Skupštini grada.

Pozivamo sve građane da budu aktivni i uključe se u promjene koje su Zagrebu neophodne, ukoliko želimo iskoristiti stvarne potencijale našeg grada, tvrtki, ustanova i svih ljudi koji žive u njemu.

Bez pritiska građana nema promjena.

Robert Prugovečki
predsjednik podružnice grada Zagreba