1. 07. 2013

Obraćanje članovima Povjerenika za Grad Zagreb

Obraćanje članovima Povjerenika za Grad Zagreb

Poštovane kolegice i kolege!

Ovim putem želim se zahvaliti Predsjedništvu na ukazanom povjerenju i iskazanoj časti. Drago mi je da su u meni prepoznali osobu koja bi mogla pomoći u rješavanju zaista nagomilanih problema unutar Podružnice grada Zagreba.

Imenovanje povjerenikom shvaćam kao poticaj i obvezu da Zagrebačku podružnicu učinim prvom među jednakim i vratim joj mjesto mjesto koje joj pripada.

Podružnica Grada Zagreba ne samo da je po broju članova najveća podružnica, ona je istovremeno po svom sastavu, obrazovnoj strukturi svojih članova i njihovoj prisutnosti u profesionalnom i javnom životu, ujedno i najkvalitetnija Podružnica, kako to i dolikuje podružnici glavnog grada, treće najjače stranke u zemlji i jedine koja zagovara drugačiji put izlaska iz ove krize, koja praktički traje od nastanka RH.

Ja, kao Povjerenik uvest ću novi oblik komunikacije gdje će svaki predsjednik ogranka (ali i svi članovi Podružnice), nakon dogovora s mojim pomoćnikom, moći dobiti termin za razgovor i neposredno u diskreciji iznijeti sve što ih muči unutar Ogranka, Podružnice ili Stranke, te ćemo nakon toga problem pokušati zajednički rješavati.

Rad na kooptiranju novih članova bit će zadatak broj jedan svakog predsjednika i tajnika Ogranka , kao i članova IO ogranka. Samo novi članovi mogu donijeti nove kreativne ideje i stare članove motivirati na realizaciju novih ideja.

Želim da se unutar ogranaka za delegate na Izvanrednoj skupštini, koja će se , nadam se, realizirati u predviđenom roku, izaberu najkvalitetniji članovi unutar ogranaka. Molim i očekujem pošten odabir.

Samo predsjednici koji se neće dvoumiti na popis staviti članove bolje od sebe, imati će moju podršku u svom djelovanju, jer samo takvi žele boljitak Stranci i time dokazuju da interese Stranke stavljaju ispred vlastitih.

Ne mora se raditi ni o najobrazovanijim ni o najglasnijim članovima ogranka, ali mora se raditi o članovima koji su uspješni u svom profesionalnom ili javnom životu. Samo uspješni pojedinci mogu Podružnici udahnuti novi život i motivirati ostale članove na akciju.

Svaka Vaša sugestija će se razmotriti i svaka pametna ideja uvažiti. Razgovarajte sa svojim članovima već danas i prenesite poruku da od danas u Podružnici Zagreb počinje novo računanje vremena, koje će se dijeliti na ono prije Odluke Predsjedništva i ono nakon što je Odluka donesena.

Od Vas očekujem strpljivost, međusobno uvažavanje, kooperativnost i aktivnu suradnju. Samo tako možemo zajedno naprijed, samo tako možemo graditi novu Podružnicu.

Dr.med. Željko Klisović
Povjerenik za Grad Zagreb