10. 01. 2013

Ogranak Podsused-Vrapče traži najbolje

Ogranak Podsused-Vrapče traži najbolje

U srijedu, 9. siječnja, navečer održana je sjednica Izvršnog odbora ogranka Podsused-Vrapče Hrvatskih laburista – Stranke rada, kojoj su nazočili i koordinatori predizbornih aktivnosti zaduženi za pojedine mjesne odbore na tom području, a raspravljalo se o ključnim operativnim pitanjima priprema naše stranke za predstojeće svibanjske lokalne izbore. Predsjednik ogranka Stjepan Jakopec uvodno je izvijestio o tijeku dosadašnjih aktivnosti na tom planu, koje provode središnja tijela Hrvatskih laburista – Stranke rada, te zadaćama na kojima će se angažirati vodstvo, tijela i članovi ogranka Podsused-Vrapče. Budući da su predstojeći izbori od iznimne važnosti i za našu stranku, kojoj stalno raste rejting među biračima, naglasio je Jakopec, potrebno im je pristupiti krajnje ozbiljno, organizirano i uz puno uvažavanje zakonskih odredbi kojima se regulira djelovanje političkih stranaka u tom području.

Posebna će se pozornost i dalje posvećivati, naglašeno je na sjednici, aktivnom angažmanu svih članova naše stranke u provedbi planiranih aktivnosti i osobito neposrednom, svakodnevnom kontaktu s građanima kako bi se u tom zajedništvu učinilo što više ne samo za opći boljitak hrvatskog društva, na čemu Hrvatski laburisti postižu zapažene političke rezultate, nego i za bolje sutra svakog pojedinca.

Na sjednici je također utvrđen precizan tajmnig aktivnosti koordinatora i tijela ogranka u vezi s predlaganjem kandidata na izbornim listama, uključujući poštivanje odredbi o odgovarajućoj zastupljenosti žena, te je osnovan izborni stožer ogranka Podsused-Vrapče u čiji su sastav ušli svi članovi Izvršnog odbora i koordinatori po mjesnim odborima. Stožer počinje djelovati odmah, a prestaje radom u trenutku zatvaranja birališta na svibanjskim lokalnim izborima. Sudionici sjednice Izvršnog odbora suglasili su se s tim da se pristupi krajnje ozbiljno i odgovorno predlaganju kandidata za izborne liste kako bi stranka istaknula uistinu najkvalitetnije ljude, poštene, marljive i sposobne koji će u svakom smislu opravdati povjerenje i očekivanja birača te pridonijeti daljnjoj afirmaciji programa i ostvarenju ključnih ciljeva Hrvatskih laburista – Stranke rada.  (Marijan Vogrinec)