27. 11. 2013

“Pobuna” na Remizi

“Pobuna” na Remizi

Ogranak Trešnjevka-sjever jutros se pridružio akciji koju Hrvatski laburisti – Stranka rada provode diljem zemlje, a protiv novih izmjena Zakona o radu, Zakona o mirovinskom osiguranju te Zakona o povremenim poslovima.

U ranim jutarnjim satima, po velikoj hladnoći i nesmiljenom vjetru, članice ogranka su na okretištu tramvaja na Remizi dijelile prolaznicima letke i pokušavale u nekoliko riječi, koliko je vrijeme dopuštalo, objasniti o čemu je zapravo riječ u Vladinom prijedlogu izmjena ovih spornih zakona te zašto se iste ne smiju dopustiti.

Predmetna lokacija i vrijeme su svakako bili pogođeni, no većina je građana žurila na posao pa je letke uzela u prolazu, a rijetki su zastali malo prodiskutirati o problematici. Letci su se dijelili i u okolnim kafićima, trgovinama i autobusnim stajalištima, pri čemu su članice i sama Stranka primili čitav niz pohvala za zalaganje i nesebično žrtvovanje u vrlo teškim uvjetima, kako bi se radnom narodu prenijela gorka istina koju mediji uporno i tvrdoglavo prešućuju.

Akcija će se nastaviti i sutra rano ujutro na Remizi, dok će se u petak preseliti na Trešnjevački trg, nakon čega slijedi vikend – pauza iz više nego dobro nam poznatih razloga.