Poziv na prosvjed protiv bespravne gradnje

Prosvjed protiv bespravne gradnje, petak, 13. svibnja 2016. godine u 16.30 sati

Pozivamo vas da nam se pridružite na prosvjedu koji organiziramo zbog bespravne gradnje autopraonice i popratnih objekata u zagrebačkom naselju Siget. Prosvjed će se održati na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Parka hrvatske mornarice. Tom prilikom javnosti ćemo ukazati na bespravno sagrađenu autopraonicu na zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske, na zaštićenoj zelenoj površini koja je ujedno i vodozaštitno područje.

Autopraonicu je bespravno i unatoč protivljenju građana Zagreba podigao Abdulmounem Haoui, donator gradonačelnika Milana Bandića. Dio autopraonice legaliziran je pod sumnjivim okolnostima. U postupku legalizacije, dva su ureda Grada Zagreba donijela oprečne odluke – Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, autopraonicu je legalizirao, a Gradski ured za imovinsko – pravne poslove i imovinu, vlasnika autopraonice naknadno je kao bespravnog graditelja prijavio građevinskoj inspekciji, te se još uvijek vodi spor.

Ovim prosvjedom upozoravamo i na kaotično stanje u gradskoj upravo, te na pritiske s kojima se suočavaju gradski službenici.

Tijekom akcije moguće je da će doći do ometanja protoka vozila na Aveniji Većeslava Holjevca.

U prosvjedu će, pored članova zagrebačkih Laburista i stanovnika Sigeta, sudjelovati i saborska zastupnica Hrvatskih laburista – Stranke rada Nansi Tireli.

Tomislav Rajković
Predsjednik Laburista Grada Zagreba

Share

.