26. 09. 2012

Pratili smo 33. sjednicu Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava

Pratili smo 33. sjednicu Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava

Sjednica Vijeća Gradske Četvrti održala se 25 rujna. Nama je akcija u tijeku, ali ipak smo odlučili biti prisutni na toj sjednici. Točke dnevnog reda su bile značajne, tako da smo morali biti nazočni.

Na početku, izmjena plana malih komunalnih akcija. Naime, naš predsjednik Vijeća Gradske Četvrti je spoznao da mu u zadnje vrijeme propadaju male komunalne akcije. I to redovito. Zbog kratkoće kalendarske godine, zbog vremenskih uvjeta, zbog izvođača radova, izrade projektne dokumentacije, itd.

Tako da se fundamentalni zahvat kao što je izgradnja vodovoda u Čulinečkoj cesti, odgađa ne bi li se spasio novac iz proračuna  za tekuću godinu, jer godina se bliži kraju a radovi još nisu niti započeli.

I tako, nizom otpisa malih komunalnih akcija, došlo se do svote od petstotinjak tisuća kuna koje treba potrošiti žurno.

Kako je komunalna infrastruktura u Donjoj Dubravi u katastrofalnom stanju, nije bilo teško doći do rješenja, pa su jednostavno akcijama koje su u tijeku pridodali sredstva, i tako povećali opseg radova u tijeku.

Zbog lošeg planiranja komunalnih akcija Vijeće Gradske Četvrti dovelo je u opasnost od propadanja ionako malih  sredstava koja se dobivaju iz proračuna Grada Zagreba.

To nam govori da se radi stihijski i primjenjuju se vatrogasne mjere.

Pod točkom razno spomenut je i problem željezničke stanice u Trnavi. Prijedlog je da se u jednoj od narednih sjednica Vijeća Gradske Četvrti uvrsti i problem željezničke stanice, a mi Laburisti smo već tjedan dana u akciji po tom pitanju, tako da ćemo svakako jednu kopiju zahtijeva sa potpisima građana predati i našim Vijećnicima.

Robert Balić