8. 02. 2014

SKRIVENI CILJEVI Zakona o radu

SKRIVENI CILJEVI Zakona o radu

Različitim manevrima omogućit će se poslodavcima da se učinkovito riješe starijih, boležljivih radnika jer su oni za njih potrošna roba, kaže Lesar. Drugi skriveni cilj jest pad cijene rada i smanjivanje plaća, a treći onemogućavanje sindikalnog organiziranja

Zadnjih desetak dana predstavnici sindikalnih središnjica obilaze zastupničke klubove ne bi li ih uvjerili u pogubnost izmjena Zakona o radu koje je Vlada prošlog tjedna poslala u saborsku proceduru. Dosad su se susreli sa zastupnicima Hrvatskih laburista i HDZ-a, a za sljedeći je najavljen i susret sa zastupničkim klubom SDP-a.

Taj će susret biti izuzetno zanimljiv budući da Vlada predvođena SDP-om inzistira na promjenama kojima se sindikati toliko protive da su spremni organizirati opći štrajk kako bi ih spriječili. Međutim, sindikati se po svemu sudeći mogu u potpunosti osloniti samo na laburiste bez obzira na činjenicu da im je i HDZ obećao mlaku podršku.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar kaže da praktički nema nikakve potrebe za dodatnu fleksibilizaciju radnog zakonodavstva budući da čak 359.587 odnosno 27,33 posto zaposlenih rade u tvtkama s manje od 20 zaposlenih pa se na njih ne primjenjuju brojne zaštitne odredbe Zakona o radu.

– Za njih je već ionako odavno nastupila fleksibilizacija. Prema ovom Zakonu o radu mali poslodavci, svi oni koji zapošljavaju od jednog od 19 radnika, ne moraju imati kolektivni ugovor, ni pravilnik o radu, a prilikom otpuštanja većeg broja radnika ne moraju donositi program zbrinjavanja viška radnika i ne moraju primjenjivati kriterije za otpuštanje radnika iz Zakona o radu, a to je dužina rada, starost radnika i njihove obaveze vezano za uzdržavanje članova obitelji. Oni su izuzeti iz svih ograničenja koje propisuje Zakon o radu, rekao je Lesar.

slikicaaaaa laburisti