20. 01. 2013

Stjepan Jakopec: Rad među ljudima donosi rezultate

U prigodi sastavljanja prijedloga kandidacijskih lista Hrvatskih laburista – Stranke rada za sudjelovanje na predstojećim lokalnim izborima (treće nedjelje u svibnju), koordinatori po mjesnim odborima osobito trebaju posvetiti pozornost osobnosti i reputaciji kandidata, njihovoj odgovornosti, sposobnosti, stručnosti i znanju, angažiranosti u stranačkom djelovanju, komunikacijskim vještinama i informatičkoj pismenosti, ali i dosljedno primijeniti kriterije u pogledu rodne podzastupljenosti žena, kojih na listama ne bi smjelo biti manje od 40 posto. Time ćemo postići da se laburisti predstave biračima uistinu najkvalitetnijim kandidatima koji će svojim radom znatno pridonijeti boljem životu i izglednijoj budućnosti svih svojih sugrađana.

To je, među inim, naglasio predsjednik ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Podsused-Vrapče Stjepan Jakopec na radnom sastanku s koordinatorima predizbornih aktivnosti po mjesnim odborima, koji je održan u petak 18. siječnja navečer u Crnojezerskoj 20. Sastanku su također nazočili članovi Izvršnog odbora ogranka Stjepan Belanović i Hrvoje Ribičić, koji su ponudili konkretnu pomoć koordinatorima u mjesnim odborima, ako bude nekih teškoća.

Predsjednik Jakopec je izvijestio sudionike skupa i o tome da stranački ogranak Podsused-Vrapče, inače najstariji i najbrojniji u Gradu Zagrebu, nastavlja ostvarivati zapažene rezultate u političkom djelovanju na svom području. To potvrđuje i povećano zanimanje građana za pristupanje stranačkom ogranku Podsused-Vrapče, koji trenutno ima već 143 člana.

Također je to vrijedan doprinos stalnom porastu rejtinga Hrvatskih laburista – Stranke rada na nacionalnoj političkoj sceni, gdje čvrsto drži treće mjesto (četvrta stranka, HNS, više ne prelazi ni izborni prag!), a predsjednik laburista Dragutin Lesar je po popularnosti među biračima drugi politički lider u Hrvatskoj, odmah iza predsjednika RH Ive Josipovića. Dobri rezultati u političkom djelovanju posljedica su stalnog rada među ljudima, neposrednih kontakata s biračima u mjestima gdje žive i rade, pa će članovi ogranka Podsused-Vrapče ustrajati na tom putu, istaknuo je Stjepan Jakopec.

Za petak 25. siječnja navečer zakazana je redovna sjednica Izvršnog odbora ogranka na kojoj će se, očekuje se, raspravljati i glasovati o prijedlozima izbornih kandidacijskih lista za mjesne odbore i Vijeće gradske četvrti. (Marijan Vogrinec)