20. 02. 2014

U Milanovićevoj Hrvatskoj socijalna pravda je zaboravljeni pojam – građani mogu samo “nositi gaće na štapu”

U Milanovićevoj Hrvatskoj socijalna pravda je zaboravljeni pojam – građani mogu samo “nositi gaće na štapu”

U iščekivanju generalnog štrajka i sa svakim petim siromašnim građaninom, vladajuća se kasta za ovogodišnji Svjetski dan socijalne pravde odlučila počastiti luksuznim Audijima kakvima se inače privatno ne voze. Dijabetičari kojima je inzulin od vitalne važnosti, stanovništvo na poplavljenim područjima i djeca na onkologiji slavljenje socijalne pravde s ovom vlašću neće dočekati – mogu još samo “nositi gaće na štapu”.

Svjetski dan socijalne pravde, 20. veljače, Hrvatska je ove godine dočekala nezaustavljivo galopirajući prema dramatičnom broju od 400 tisuća nezaposlenih, uz najavu novog Zakona o radu koji će već obespravljeno radništvo u potpunosti učiniti suvremenim robovima i potrošnom robom najnižeg ranga u rukama krupnog kapitala.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2007. godine utemeljila je jednoglasno ovaj dan pozivajući na “potrebu ujedinjavanja snaga međunarodne zajednice za iskorjenjivanje siromaštva, kako bi porasla zaposlenost i dostojanstvo rada, jednaka mogućnost i pristup blagostanju i pravdi za sve muškarce i žene”.

“U Milanovićevoj Hrvatskoj socijalna pravda je zaboravljeni pojam. Građani mogu jedino ‘nositi gaće na štapu’”, poručili su danas u Saboru zastupnici Hrvatskih laburista predvođeni Dragutinom Lesarom doslovno objesivši gaće na štap. “U njegovoj Hrvatskoj potpisani ugovori se moraju poštovati, no, nažalost, samo oni za kupovinu basnoslovno skupih automobila za dužnosnike, ali ne i kolektivni ugovori”, zaključio je Dragutin Lesar.

lab5