27. 05. 2013

Udareni temelji laburizma na Trešnjevci-sjever

Udareni temelji laburizma na Trešnjevci-sjever

Konačno su i lokalni izbori za nama, dugotrajna i mukotrpna preidzborna kampanja je završila i sada ostaje samo srediti dojmove, posložiti kockice mozaika i iz čitave priče izvući određene zaključke i pouke. Sve u svemu, može se reći kako je ogranak Trešnjevka-sjever prošao dobro, no ne i neočekivano: možemo slobodno konstatirati kako smo se ovakvom rezultatu, bivajući oduvijek trezveni realisti, i nadali. S resursima koje smo imali na raspolaganju te brojem raspoloživih članova za volontiranje, uspjeli smo privući pažnju i simpatije sugrađana, još jednom potvrdivši kako laburisti na hrvatskoj političkoj sceni nisu samo prolazni meteorit koji će jednokratno zabljesnuti i izgorjeti u atmosferi, već naprotiv – novo, mlado sunce koje ima sve predispozicije i kvalitete za razbijanje mraka petrificiranog bipolarizma hrvatske političke scene i konačno uvođenje višestranačja kao takvog – ako ne drukčijeg, onda barem tripartitnog.

IMG_1743

Izbori za Gradsku skupštinu i gradonačelnika bili su nam, na žalost, hladan tuš i pokazali kako čovjek, a osobito političar, treba biti prije svega svjestan svojih mogućnosti i ne očekivati previše kako od sebe, tako i od zajednice koje je član. U politici, više nego u bilo kojoj drugoj djelatnosti, potrebno je vlastite interese podrediti interesima zajednice, upravo iz razloga kako bi se jednoga dana zaista i ostvarili. A politika je utrka na vrlo, vrlo duge staze. U suprotnom, dogode se situacije poput ove, da poput djeteta pohitamo sladoledaru i naručimo si ogromnu porciju, a tek poslije vidimo da ju nemamo čime platiti. Nad tim rezultatima ne treba lamentirati, jer oni su već prošlost; osvrnimo se radije na vrlo dobar rezultat koji smo ostvarili na području Trešnjevke-sjever – dva mandata u Vijeću Gradske četvrti (8,58%) i jedan u Vijeću mjesnog odbora Ciglenica (11,93%). Više listi u datoj situaciji, na žalost, nismo mogli sastaviti, no duboko sam uvjeren kako će na idućim izborima situacija biti znatno, ako ne i drastično drukčija.

Ovim putem želim još jednom zahvaliti  svim vrijednim članovima koji su se nesebično i predano angažirali u predizbornoj kampanji i bez kojih ovaj rezultat nikada ne bi bio ovakav kakav jest.

Ovi su izbori udarili temelje laburizma u tradicionalno radničkoj gradskoj četvrti Trešnjevka-sjever, a na nama je da na tim temeljima nastavimo graditi, razvijati i štititi naše vrijednosti i interese koje su građani, sada to možemo sa sigurnošću tvrditi, u laburistima konačno prepoznali.

Ni najmanje ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti.

Konrad Kiš, predsjednik ogranka