12. 12. 2012

Unatoč snijegu i ledu laburisti nastavljaju s informiranjem građana

Unatoč snijegu i ledu laburisti nastavljaju s informiranjem građana

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada iz Donje Dubrave, i ove je subote organizirao Tribinu o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata.

Rekordnim snježnim padalinama unatoč, uložili  smo dodatne napore i uspješno odradili četvrtu po redu tribinu, ovoga puta u prostorijama MO „Čulinec“ za stanovnike MO „Čulinec“ i  MO „Resnički gaj“. Voditelj odbora za prostorno uređenje i urbanizam podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada grada Zagreba Matija Mirtl, nesebično, jednostavnim rječnikom prisutnima je objasnio sam postupak legalizacije.

Prisutnima smo podijelili popratni materijal kako bi lakše mogli pratiti samo predavanje i dobivene  informacije podijeliti sa svojim ukućanima i u svom susjedstvu.

Cijela tribina popraćena  je video prezentacijom, uz prikazivanje karata kako bi svi prisutni dobili potpune informacije  o tome  tko sve može obaviti legalizaciju a tko ne može, koja je dokumentacija potrebna i kako teče sam postupak legalizacije te koliko bi na kraju morali sve to i platiti.

Kao i kod zadnje održane tribine u MO „Trnava“ zamjetan je velik interes građana za legalizaciju ali se ponovno pokazalo koliko autori zakona i sam „Zakon o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata“  nisu vodili  računa o načelu pravednosti i stvarnom stanju na terenu.

Stanovnici ovih kvartova su još u prošloj državi gradili kuće srazmjerno svojim mogućnostima, financirajući svojim novcem izgradnju kompletne infrastrukture (struja, voda, kanalizacija, asfalt, plin, telefon)  te se pitaju:  Zašto se zanemaruje ta činjenica? Zašto ponovno moraju plaćati doprinose za ono što su već platili i napravili? I kako će  u današnjoj situaciji sve to i platiti?

Na kraju vrlo ugodne tribine, prisutni su nam uputili riječi zahvale  što smo ih informirali i saslušali, a mi smo se zahvalili na odazivu uz naš slogan „MI NISMO ISTI – MI SMO LABURISTI“ te  uputili poziv  svima zainteresiranima da mogu doći i na sljedeću tribinu koju ćemo održati 18.12.2012. u MO „30. svibnja 1990.“.

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada, Donja Dubrava

Video