10. 12. 2013

Višesatna pobuna u Donjoj Dubravi

Višesatna pobuna u Donjoj Dubravi

Zadnjeg dana provođenja akcije „Pobuna“, u subotu 7. prosinca 2013. godine, zagrebački laburisti iz Donje Dubrave bili su prisutni na čak četiri različite lokacije, više od pet sati. Od tržnice u Dubravi preko Aleje javora i Slavonske ulice do Čulinečke ceste naši su sugrađani na štandovima Laburista imali priliku udariti u bačvu ili potpisati potporu Vladi za najavljene prijedloge izmjena zakona. Potpisa nije bilo nijednog, kako smo i očekivali, čule su se jedino riječi pohvale i odobravanja, popraćene glasnim udaranjem letve u bačvu.

IMAG0742

Na sve četiri lokacije su naši sugrađani nedvosmisleno poručili Vladi što misle o njezinom paketu antiradničkih zakona. Bez ijednog prikupljenog potpisa, snažnim udarcima letve u bačvu, naši sugrađani kao da su htjeli svu bol i nemoć, tugu, razočaranje i bijes, zbog nezadovoljstva općim stanjem u državi i narodu, pretočiti u posljednje upozorenje Vladi da ovako više dalje ne može.

IMAG0743

Po okončanju akcije, u poslijepodnevnim satima, promrzli i umorni, jedni drugima stisnuli smo ruke i dali obećanje, da dok je nas u Donjoj Dubravi, letjet ćemo po svim stranama našeg kvarta i nećemo dozvoliti našoj „dragoj“ Vladi da sve nas u 21. stoljeću pretvori u bijelo roblje.

Velika zahvala i svim aktivistima iz Donje Dubrave, koji su poduprli i sudjelovali u akciji „Pobuna“, upozoravajući naše sugrađane na pogubnost politike aktualnih vlastodržaca.

Siniša Opačić
predsjednik Ogranka Donja Dubrava