Tražimo očitovanje zastupnika!

Potaknuti skandaloznim izjavama Gradonačelnika Grada Zagreba o reformskim naporima u školstvu u kojima uvođenje informatike predstavlja kao korak ka izbacivanju vjeronauka iz škola, a cjelokupni proces kao pokriće za netransparentnu nabavu informatičke opreme dok njegova suradnica Gordana Rusak, inače zastupnica u Gradskoj skupštini i članica Odbora za obrazovanje i sport Grada Zagreba, raspravlja o načinima zapošljavanja “osoba koje će to predavati” iskazujući zapanjujuću razinu nepoznavanja zakonskih normi, odlučili smo vidjeti dijele li ovakvo poimanje školstva i ostali zastupnici u Gradskoj skupštini.

Stoga smo u subotu, 13. siječnja svim gradskim zastupnicima (osim zastupniku Dragi Prgometu, koji očito ne smatra da su javno objavljeni kontakt podaci nešto što bi zastupnici trebali imati) odaslali zamolbu za očitovanjem u kojoj ih molimo da nama i vama, građanima, pojasne svoje viđenje Gradonačelnikovih izjava te da se izjasne o tome misle li da zastupnica Rusak nakon ovakvog istupa zaslužuje mjesto u Odboru za obrazovanje Grada Zagreba.

Već do vremena pisanja ovog teksta na upite su nam odgovorili gradski zastupnici Ana Stavljenić-Rukavina i Tomislav Stojak, kojima se iskreno zahvaljujemo na brzini odgovora. Nažalost, njihovi odgovori su sadržavali stavove njihovih stranaka, ali ne i njihova osobna viđenja situacije te smo im poslali ponovni upit s nadom da ćemo dobiti odgovore na to što oni kao pojedinačni zastupnici misle. Nadalje, s nestrpljenjem očekujemo odgovore ostalih zastupnika sa njihovim viđenjima, koje ćemo po primitku objaviti na našim stranicama i koji će nam svima pružiti malo bolji uvid u to kakva je uistinu vizija Grada Zagreba od strane onih koji ga vode.

Tekst dopisa možete pročitati klikom na poveznicu: Upit_obrazovanje

Share

.